Naučte se připravit nejlepší vejce Benedikt s pošírovanými vejci a snadnou holandskou omáčkou. Jedná se o slavný americký pokrm, který je základem snídaňových menu v restauracích. Tuto klasiku z restaurací si můžete naprosto bez problémů zopakovat i doma.
Co je to vejce Benedikt?
Vejce Benedikt můžete obměňovat mnoha způsoby, ale klasická vejce začínají opečenou půlkou anglického muffinu a pak masem, což je obvykle kanadská slanina, šunka nebo obyčejná slanina.
Na to se položí sázené vejce, bohatě se potře holandskou omáčkou a posype se kajenským pepřem.
Příprava
- Příprava: 5 minut
- Vaření: 25 minut
- Celkem: 30 minut
Ingredience
- holandská omáčka
- 2 anglické muffiny rozříznuté na polovinu
- 4 lžíce másla na opečení muffinů
- 4 plátky kanadské slaniny, tenké plátky šunky nebo křupavé slaniny
- 4 velká vejce, na pošírovaná vejce
- 1 lžíce bílého octa na pošírování vajec
- kajenský pepř na ozdobu
- pažitka nebo kopr na ozdobu
Postup
- v malém hrnci smíchejte holandskou omáčku a uvařte ji podle našeho receptu na holandskou omáčku.
- Na sporák postavte hrnec s vodou a 1 polévkovou lžící octa a přiveďte ho k varu.
- Na velké pánvi osmahněte maso dozlatova, pak ho přendejte na talíř a přikryjte, aby zůstalo teplé.
- Na stejné pánvi rozpusťte 2 lžíce másla, přidejte anglické muffiny řezem dolů a opečte je dozlatova.
- Odstavte pánev z ohně a nechte muffiny na pánvi, aby se udržely teplé.
- Jakmile se voda sotva vaří, uvařte 4 vejce podle našeho receptu na snadné pošírované vejce.
- Půlky anglických muffinů položte na servírovací talíře řeznou stranou nahoru.
- Navrch dejte maso.
- Na maso položte vejce.
- Vejce přelijte holandskou omáčkou a rozdělte ji mezi 4 vejce.
- Povrch posypte kajenským pepřem a ozdobte pažitkou.
- Ihned podávejte.