Možná to zní skromně, ale vařené zelí je naprosto vynikající! S máslem a solí z něj připravíte snadnou a zdravou přílohu.
Příprava
- Příprava: 10 minut
- Vaření: 12 minut
- Celkem: 22 minut
- Počet porcí: 4
Ingredience
- 1 velká hlávka zelí
- sůl
- 2 lžíce osoleného másla (nebo olivového oleje)
- čerstvě mletý pepř
Postup
- Přiveďte k varu velký hrnec vody s 1 lžící soli.
- Z vnější části zelí odstraňte tvrdé nebo hnědé listy.
- Zelí nakrouhejte.
- Zelí vařte 12 až 15 minut, dokud není velmi měkké (zelí je obvykle hotové kolem 12 minut).
- Zelí slijte do cedníku.
- Vložte zelí do velké mísy s máslem, čerstvě mletým pepřem a košer solí (asi ¾ lžičky na velkou hlávku zelí).
- Sůl upravte podle chuti: solte tak dlouho, dokud chuť nevynikne.