Z těchto perníčků jsou ty nejroztomilejší sušenky. Na perníčky můžete dát nebarvenou nebo barevnou polevu, případně je ozdobit rozinkami, nebo rybízem.
Příprava
- Příprava: 20 minut
- Vaření: 10 minut
- Přídavný čas: 4 hodiny
- Celkem: 4 hodiny 30 minut
- Počet porcí: 24
Ingredience
- 3 šálky mouky
- 2 lžičky mletého zázvoru
- 1 lžička mleté skořice
- 1 lžička jedlé sody
- ¼ lžičky mletého muškátového oříšku
- ¼ lžičky soli
- ¾ šálku změklého másla
- ¾ šálku hnědého cukru
- ½ šálku melasy
- 1 vejce
- 1 lžička vanilkového extraktu (McCormick)
Postup
- Ve velké míse smíchejte mouku, zázvor, skořici, jedlou sodu, muškátový oříšek a sůl.
- Máslo a hnědý cukr šlehejte ve velké míse elektrickým mixérem na střední rychlost, dokud nebude světlé a nadýchané.
- Přidejte melasu, vejce a vanilku. Dobře promíchejte.
- Postupně vmíchejte směs mouky při nízkých otáčkách, dokud se dobře nepromíchá.
- Vymačkejte těsto do silného, plochého kotouče.
- Zabalte ho do fólie.
- Uložte do chladničky na 4 hodiny nebo přes noc.
- Předehřejte troubu na 175 °C.
- Těsto rozválejte na lehce pomoučeném povrchu na tloušťku 0,5 cm.
- Vykrájejte z něj pomocí 12centimetrového vykrajovátka tvary perníčků.
- Perníčky pokládejte na nevymazané plechy ve vzdálenosti 2,5 cm od sebe.
- Pečte v předehřáté troubě, dokud okraje sušenek nezapadnou a nezačnou hnědnout, 8 až 10 minut.
- Na plechu je nechte 1 až 2 minuty chladnout, poté je vyjměte na drátěné mřížky a nechte zcela vychladnout.
- Vychladlé perníčky ozdobte podle potřeby.
- Skladujte perníčky ve vzduchotěsné nádobě až 5 dní.