Recept na vanilkové latté je hřejivý a útulný a spojuje espresso s mlékem a domácím vanilkovým sirupem.
Příprava
- Příprava: 10 minut
- Celkem: 10 minut
- Počet porcí: 1
Ingredience
- 2 panáky espressa
- ½ šálku čerstvého plnotučného nebo ovesného mléka (při vaření v páře zdvojnásobte na dvě porce)
- ½ lžíce vanilkového sirupu
Postup
- Pokud jej ještě nemáte, připravte vanilkový sirup.
- Připravte espresso pomocí espresovače, ručního kávovaru, french pressu nebo Moka konvičky.
- Pokyny najdete v části Jak připravit espresso.
- Do mléka přidejte vanilkový sirup.
- Mléko spařte pomocí kávovaru nebo jej ohřejte a poté napěňte pomocí zvolené metody (napěňovač mléka, french press, šlehač nebo zakrytá nádoba).
- Nejjednodušší je spařit nebo napěnit 1 šálek mléka na 2 nápoje, proto použijte 1 polévkovou lžíci vanilkového sirupu.
- Do středu espressa nalijte mléko a nakonec lehce napěňte (na 1 nápoj použijte polovinu spařeného nebo napěněného mléka).