Po vyzkoušení této jednoduché a snadné směsi s česnekem a oreganem už nikdy nekoupíte hotovou omáčku na těstoviny.
Příprava
- Příprava: 5 minut
- Vaření: 30 minut
- Celkem: 35 minut
- Počet porcí: 5
Ingredience
- 1 lžíce olivového oleje
- 2 nakrájené cibule
- 2 stroužky česneku, rozdrcené
- 1 lžíce rajčatového protlaku
- 2 x 400 g plechovky nakrájených rajčat
- 1 lžička sušeného oregana
Postup
- Ve velkém hrnci rozehřejte olivový olej, přidejte cibuli a na mírném ohni ji vařte do měkka.
- Přidejte česnek a rajčatový protlak.
- Povařte několik minut a poté přidejte nakrájená rajčata a oregano.
- Hojně dochuťte a 20 minut povařte, poté nechte vychladnout.
- Skladujte ve sterilizovaných sklenicích v lednici až 1 týden nebo přendejte do nádoby a zmrazte až na 2 měsíce.