Těstovinová omáčka z rajčat, cibule a česneku s kousky klobásy, která dodá těstovinám šťávu – vynikající jídlo.
Příprava
- Příprava: 5 minut
- Vaření: 25 minut
- Celkem: 30 minut
- Počet porcí: 4
Ingredience
- 1 lžíce olivového oleje
- balíček 8 vepřových párků, nakrájených na kousky
- 1 velká cibule, nakrájená nadrobno
- 2 stroužky česneku, rozdrcené
- 1 lžička chilli
- 400 g plechovky nakrájených rajčat
- 300 g krátkých těstovin, jako jsou fusilli nebo farfalle (něco málo přes polovinu 500 g sáčku)
Postup
- Dejte vařit velký hrnec s vodou.
- Na velké pánvi rozehřejte 1 lžíci olivového oleje a na poměrně vysoké teplotě na něm osmažte kousky 8 vepřových klobás, dokud nebudou po celém povrchu zlatavě hnědé.
- Nyní zmírněte teplotu a přidejte 1 velkou nakrájenou cibuli a 2 rozdrcené stroužky česneku a vařte je, dokud nezměknou.
- Vmíchejte 1 lžičku chilli a 400 g nakrájených rajčat s klobásami, omáčku přiveďte k varu, pak ztlumte oheň a nechte ji asi 10 minut probublávat, zatímco budete vařit těstoviny.
- Vhoďte 300 g těstovin do hrnce s vroucí vodou a uvařte je podle návodu na obalu.
- Těstoviny slijte, pak je vyklopte do pánve s omáčkou z klobás a dobře promíchejte, aby se obalily.
- Ihned podávejte s křupavým chlebem.