Recept na nejlepší špenátovou omeletu

Slané receptySnídaněZeleninová jídla
Špenátová omeleta

Vychutnejte si tuto špenátovou omeletu s jemnou baby zeleninou, parmezánem a trochou muškátového oříšku, která je ideálním začátkem dne.

Příprava

  • Příprava: 5 minut
  • Vaření: 10 minut
  • Celkem: 15 minut
  • Počet porcí: 1

Ingredience

  • 2 vejce
  • 1 šálek natrhaných listů baby špenátu
  • 1 a ½ lžíce strouhaného parmezánu
  • ¼ lžičky cibulového prášku
  • ⅛ lžička mletého muškátového oříšku
  • sůl a pepř podle chuti

Postup

  1. V misce rozšlehejte vejce a vmíchejte baby špenát a parmezán.
  2. Dochuťte cibulovým práškem, muškátovým oříškem, solí a pepřem.
  3. Malou pánev postříkejte sprejem na vaření a postavte na střední teplotu.
  4. Po zahřátí přidejte vaječnou směs a vařte, dokud částečně neztuhne, asi 3 minuty.
  5. Obraťte stěrkou a pokračujte ve vaření, 2 až 3 minuty.
  6. Snižte teplotu na minimum a pokračujte ve vaření 2 až 3 minuty nebo dokud omeleta nedosáhne požadované propečenosti.
IngredienceRecept

© 2024 receptik.cz | Nakódoval Leoš Lang