Snídaňové muffiny se slaninou a čedarem a papričkami jalapeños jsou nízkokalorickou pochoutkou plnou bílkovin, kterou můžete jíst i na cestách.
Příprava snídaňových muffinů je snadná, rychlá, a můžete při ní bez obav experimentovat si ingrediencemi, přidávat nebo obměňovat koření a spoustu dalšího.
Příprava
- Příprava: 10 minut
- Vaření: 35 minut
- Celkem: 45 minut
- Počet porcí: 12
Ingredience
- 12 vajec
- 1/2 šálku mléka
- 1 lžička soli
- 1/2 lžičky pepře
- 450 g vařené slaniny, nakrájené na kousky
- 2 šálky rozdrobeného sýra čedar
- 2 jalapeños, zbavené semínek a nakrájené na kostičky
- čerstvý koriandr – volitelně
Postup
- Předehřejte troubu na 175 °C.
- Ve velké míse vyšlehejte vejce, mléko, sůl a pepř a nalijte je do přesného dávkovače těsta.
- Vymažte formu na muffiny s 12 košíčky.
- Do košíčků rovnoměrně rozprostřete polovinu slaniny, sýra a jalapeños.
- Poté do košíčků nalijte vaječnou směs a naplňte je do poloviny.
- Navrch přidejte zbývající ingredience (rovnoměrně rozptýlené do 12 košíčků).
- Pečte na středové mřížce 20-25 minut.
- Posypte čerstvým koriandrem a podávejte.
- Snídaňové vaječné muffiny lze skladovat ve vzduchotěsné nádobě až 5 dní.