Milujete slané snídaně a chtěli byste si ozvláštnit ráno? Vyzkoušejte tento báječný a snadný recept na snídaňové brambory.
Příprava
- Příprava: 10 minut
- Vaření: 40 minut
- Celkem: 50 minut
Ingredience
- 2,5 kg červených brambor, nahrubo nakrájených/nakrájených na kostky
- 4 stroužky česneku, mleté
- 1 cibule nakrájená nadrobno
- 1 zelená paprika, zbavená semínek a nahrubo nakrájená
- 1 červená paprika, zbavená semínek a nahrubo nasekaná
- 1/4 šálku olivového oleje
- 1/2 kousku másla, rozpuštěného
- 1 lžička kořeněné soli
- 1/2 lžičky kajenského pepře
- Mořská sůl a čerstvě mletý pepř
Postup
- Předehřejte troubu na 220 °C.
- Ve velké míse smíchejte brambory, česnek, cibuli, zelenou papriku, červenou papriku, olivový olej, máslo, kořeněnou sůl, kajenský pepř a trochu soli a pepře.
- Pečte 20 až 25 minut, přičemž pánví dvakrát zatřeste.
- Zvyšte teplotu na 260 °C a pečte 10 až 15 minut do křupava a dohněda.
- Před podáváním posypte ještě trochou soli a pepře.