Tyto krásné sněhové pusinky jsou lehké jako vzduch, dokonale sladké a jejich příprava je tak snadná. Skvěle se hodí ke kávě a vypadají báječně na tácu se sušenkami.
Příprava
- Příprava: 20 minut
- Vaření: 1 hodina
- Přídavný čas: 2 hodiny
- Celkem: 3 hodiny 20 minut
- Počet porcí: 48
Ingredience
- 4 vaječné bílky
- 1 šálek cukru
- 1 špetka soli
- 1 lžička vanilky
- 1/4 lžičky vinného kamene
Postup
- Nastavte troubu na 90 °C.
- Oddělte bílky jeden po druhém do malé misky a poté každý bílek přeneste do mísy stojanového mixéru.
- Opravdu nechcete, aby se vám do mísy dostaly rozbité žloutky, takže jejich oddělování jednotlivě obsahuje škody, pokud se něco stane.
- Do mísy přidejte smetanu nebo vinný kámen a sůl, poté začněte mixovat na nízkém stupni a postupně zvyšujte rychlost na vysokou.
- Jakmile bílky zpění, můžete začít pomalu přisypávat cukr.
- Tento krok má velký vliv na výslednou podobu pusinek, proto nezapomeňte nespěchat a přidávat cukr postupně.
- Můžete ho přidávat po lžičkách nebo ho sypat pomalu, jak jen to jde.
- Po přidání cukru je čas zašlehat vanilku.
- Pusinky jsou hotové, jakmile mají hustou marshmallow strukturu a drží pěkný vrchol.
- Nenechte je dlouho odležet, jinak získají konzistenci a nebudou pěkné.
- Pokud pusinky barvíte, přidejte malé, nepatrné množství barvy pomocí párátka nebo špejle a pak je vyšlehat metličkou, aby se barva rozprostřela.
- Přeneste do sáčku na pipetování s velkým hvězdicovým nástavcem nebo s ustřiženou špičkou.
- Do rohů plechu přidejte malé kopečky pusinek a přitlačte pečicí papír.
- Pusinky působí jako lepidlo a poskytují pěkný stabilní základ pro trubičky.
- Vytlačte pusinky tak, aby mezi nimi byl alespoň centimetr prostoru pro proudění vzduchu.
- Stiskněte sáček, když je asi 1 cm od papíru, při stlačování ho nadzvedněte, pak přestanete stlačovat, ale pokračujte v nadzvedávání, abyste pusinky dokončili.
- Položte na středovou mřížku a pečte na 90 °C asi hodinu, pak troubu vypněte a nechte ji zavřenou další 1-2 hodiny.
- Pusinky jsou hotové, když jsou po celém povrchu vysušené. Budete je moci zvednout z plechu a budou velmi lehké a suché.