Recept na nejlepší sladkokyselé karbanátky

Hlavní jídlaHovězí masoMasoMasové kuličkySlané recepty

Lahodné sladkokyselé karbanátky z ingrediencí, které máte vždycky doma. Jednoznačný vítěz. Skvěle se podávají s rýží či špagetami.

Ingredience

  • 455 g mletého hovězího masa
  • 1 cibule nakrájená na kostičky
  • 1 vejce
  • ¼ šálku suché strouhanky
  • 1 a ½ šálku vody
  • 1 šálek baleného hnědého cukru
  • ¼ šálku bílého destilovaného octa
  • 3 lžíce sójové omáčky
  • 3 lžíce hladké mouky

Recept je na 4 porce.

Postup

  1. Smíchejte hovězí maso, cibuli, vejce a strouhanku ve střední míse, dokud se dobře nespojí.
  2. Vytvarujte kuličky o velikosti asi 1 cm.
  3. Masové kuličky vařte na velké nepřilnavé pánvi na středním ohni, dokud rovnoměrně nezhnědnou, asi 10 minut; dejte stranou.
  4. Ve velké pánvi smíchejte vodu, cukr, ocet, sójovou omáčku a mouku, dokud se dobře nespojí.
  5. Přidejte masové kuličky a přiveďte je k varu.
  6. Snižte teplotu na minimum a za častého míchání vařte 30 minut.
IngredienceRecept

© 2024 receptik.cz | Nakódoval Leoš Lang