Lahodné sladkokyselé karbanátky z ingrediencí, které máte vždycky doma. Jednoznačný vítěz. Skvěle se podávají s rýží či špagetami.
Ingredience
- 455 g mletého hovězího masa
- 1 cibule nakrájená na kostičky
- 1 vejce
- ¼ šálku suché strouhanky
- 1 a ½ šálku vody
- 1 šálek baleného hnědého cukru
- ¼ šálku bílého destilovaného octa
- 3 lžíce sójové omáčky
- 3 lžíce hladké mouky
Recept je na 4 porce.
Postup
- Smíchejte hovězí maso, cibuli, vejce a strouhanku ve střední míse, dokud se dobře nespojí.
- Vytvarujte kuličky o velikosti asi 1 cm.
- Masové kuličky vařte na velké nepřilnavé pánvi na středním ohni, dokud rovnoměrně nezhnědnou, asi 10 minut; dejte stranou.
- Ve velké pánvi smíchejte vodu, cukr, ocet, sójovou omáčku a mouku, dokud se dobře nespojí.
- Přidejte masové kuličky a přiveďte je k varu.
- Snižte teplotu na minimum a za častého míchání vařte 30 minut.