Rýži a fazole podávejte jako přílohu ke kuřeti na karibský způsob nebo k jinému grilovanému masu.
Příprava
- Příprava: 5 minut
- Vaření: 20 minut
- Celkem: 25 minut
- Počet porcí: 4
Ingredience
- 400 g propláchnuté a okapané plechovky ledvinových fazolí
- 400 ml plechovky nízkotučného kokosového mléka
- ½ lžičky sušeného tymiánu
- ½ lžičky mletého nového koření
- 6 jarních cibulek nakrájených na plátky
- 200 g dlouhozrnné rýže
Postup
- Fazole, kokosové mléko, tymián, nové koření, 4 jarní cibulky a 100 ml vody dejte do hrnce a přiveďte k varu.
- Dochutíme solí a černým pepřem.
- Rýži několikrát propláchněte v sítku, dokud voda nepoteče.
- Přendejte ji do hrnce a za občasného míchání vařte 10 minut na mírném ohni, poté teplotu snižte.
- Přiklopte pokličkou a vařte dalších 5 minut, dokud zrnka nezměknou a tekutina se nevstřebá.
- Před podáváním rýži načechrejte vidličkou a posypte ji odloženou jarní cibulkou.