Skvělá alternativa hranolků a mnohem jednodušší příprava.
Příprava
- Příprava: 5 minut
- Vaření: 15 až 20 minut
- Celkem: 20 až 25 minut
- Počet porcí: 4
Ingredience
- 1 kg brambor
- 6-8 lžic slunečnicového nebo olivového oleje
Postup
- Nakrájejte 1 kg brambor na kousky.
- Přiveďte velký hrnec s vodou k varu a vařte brambory 3 minuty.
- Slijte je, vyklepejte na plech vyložený papírem a nechte vychladnout.
- Když jsou brambory připravené k podávání, rozehřejte 6-8 lžic slunečnicového nebo olivového oleje na velké nepřilnavé pánvi, dokud neucítíte silný žár.
- Pokud nemáte dostatečně velkou pánev, smažte brambory raději ve dvou dávkách, aby se netlačily.
- Připravte si kuchyňský papír, na kterém je můžete nechat okapat.
- Přidejte brambory v jedné vrstvě, ne příliš natěsno.
- Zesilte oheň na střední teplotu, aby brambory syčely, ale nemíchejte je, dokud nezačnou zespodu hnědnout.
- Dvakrát nebo třikrát je všechny rovnoměrně otočte, dokud nebudou pěkně hnědé po celém povrchu – to může trvat asi 7 minut.
- Poté je pomocí velké děrované lžíce vyjměte a nechte okapat na dalším kuchyňském papíře.
- Posypte mořskou solí.