Restované brambory

Skvělá alternativa hranolků a mnohem jednodušší příprava.

Příprava

  • Příprava: 5 minut
  • Vaření: 15 až 20 minut
  • Celkem: 20 až 25 minut
  • Počet porcí: 4

Ingredience

  • 1 kg brambor
  • 6-8 lžic slunečnicového nebo olivového oleje

Postup

  1. Nakrájejte 1 kg brambor na kousky.
  2. Přiveďte velký hrnec s vodou k varu a vařte brambory 3 minuty.
  3. Slijte je, vyklepejte na plech vyložený papírem a nechte vychladnout.
  4. Když jsou brambory připravené k podávání, rozehřejte 6-8 lžic slunečnicového nebo olivového oleje na velké nepřilnavé pánvi, dokud neucítíte silný žár.
  5. Pokud nemáte dostatečně velkou pánev, smažte brambory raději ve dvou dávkách, aby se netlačily.
  6. Připravte si kuchyňský papír, na kterém je můžete nechat okapat.
  7. Přidejte brambory v jedné vrstvě, ne příliš natěsno.
  8. Zesilte oheň na střední teplotu, aby brambory syčely, ale nemíchejte je, dokud nezačnou zespodu hnědnout.
  9. Dvakrát nebo třikrát je všechny rovnoměrně otočte, dokud nebudou pěkně hnědé po celém povrchu – to může trvat asi 7 minut.
  10. Poté je pomocí velké děrované lžíce vyjměte a nechte okapat na dalším kuchyňském papíře.
  11. Posypte mořskou solí.
IngredienceRecept

© 2024 receptik.cz | Nakódoval Leoš Lang