Kdo by nemiloval sýrovou omáčku? Dá se použít na těstoviny, saláty, ale třeba také jako dip pro domácí chipsy nebo nachos. Nechte se inspirovat naším dnešním rychlým receptem na snadnou sýrovou omáčku.
Příprava
- Příprava: 5 minut
- Vaření: 10 minut
- Celkem: 15 minut
Ingredience
- Mléko (500 ml)
- Hladká mouka (4 lžíce)
- Máslo (50 g)
- Strouhaný čedar (100 g)
Postup
Do kastrolu nalijte mléko a přidejte 4 lžíce hladké mouky spolu s 50 g másla. Na středním plameni ohřívejte za stálého míchání, dokud se máslo s moukou nerozpustí. Rozpuštěnou směs ohřívejte další 2 minuty, vmíchejte nastrouhaný čedar a opět za stálého míchání zahřívejte, dokud se nerozpustí i sýr.