Recept na nejlepší polévku z mořských plodů

Mořské plodyPolévkyRyby
Polévka z mořských plodů

Losos, krevety a spousta nakrájené zeleniny dělají z této polévky vydatné bylinkové jídlo v misce.

Příprava

  • Příprava: 20 minut
  • Vaření: 50 minut
  • Celkem: 1 hodina 10 minut
  • Počet porcí: 6

Ingredience

  • 1 lžíce olivového oleje
  • 1 malá cibule nakrájená nadrobno
  • 1 malá zelená paprika, nakrájená
  • 2 střední mrkve, nakrájené na kousky
  • 1 stroužek česneku, mletý
  • 1 plechovka rajčatové omáčky
  • 1 plechovka nakrájených rajčat, nerozpuštěná
  • 3/4 šálku bílého vína nebo kuřecího vývaru
  • 1 bobkový list
  • 1/2 lžičky sušeného oregana
  • 1/4 lžičky sušené bazalky
  • 1/4 lžičky pepře
  • 340 g filetů z lososa, stažených z kůže a nakrájených na 2 cm kostky
  • 230 g nevařených středně velkých krevet, oloupaných a zbavených jadérek
  • 3 lžíce mleté čerstvé petrželky

Postup

  1. Ve velkém hrnci rozehřejte olej na mírném ohni.
  2. Přidejte cibuli a zelený pepř.
  3. Vařte a míchejte, dokud nezměknou.
  4. Přidejte mrkev a česnek a vařte ještě 3 minuty.
  5. Vmíchejte rajčatovou omáčku, rajčata, víno a koření. Přiveďte k varu.
  6. Snižte teplotu.
  7. Přikryté vařte 30 minut.
  8. Vmíchejte lososa, krevety a petrželku.
  9. Přikryté vařte ještě 7-10 minut nebo dokud se ryba snadno nevyplavuje vidličkou a krevety nezrůžoví.
  10. Vyhoďte bobkový list.
IngredienceRecept

© 2024 receptik.cz | Nakódoval Leoš Lang