Jakmile víte, jak květák dobře upéct (a jak snadno nakrájet růžičky), máte v rukávu vždycky šikovnou rychlou zeleninovou přílohu.
Příprava
- Příprava: 5 minut
- Vaření: 25 minut
- Celkem: 30 minut
- Počet porcí: 5
Ingredience
- 1 velká hlava květáku nakrájená na růžičky
- 2 a 1/2 lžíce olivového oleje
- 1/2 lžičky soli a pepře
- 2 stroužky česneku, jemně nasekané
- 1 lžíce petrželky, nahrubo nasekané, na posypání – volitelně
- možnost ochucení parmezánem: 2 lžíce parmezánu (jemně nastrouhaného), 3 lžíce panko strouhanky
Postup
- Předehřejte troubu na 220 °C.
- Květák ve velké míse promíchejte s olejem, solí, pepřem a česnekem, pokud jej používáte.
- Můžete to udělat i na plechu, ale budete potřebovat více oleje.
- V této fázi přidejte parmezán a strouhanku panko, pokud ji používáte. Rozetřete na tác.
- Pečte 20 minut.
- Květák obraťte a opékejte dalších 5 minut, dokud nebudou okraje zlatavé a květák nebude po celé délce měkký.
- Ihned podávejte posypaný petrželkou, pokud ji používáte.