Ostružinový koláč

Lze použít mražené nebo čerstvé ostružiny. Podávejte s vanilkovou zmrzlinou.

Příprava

  • Příprava: 40 minut
  • Vaření: 40 minut
  • Přídavný čas: 1 hodina
  • Celkem: 2 hodiny 20 minut
  • Počet porcí: 8

Ingredience

  • 4 šálky čerstvých ostružin
  • ¾ šálku bílého cukru, rozděleno
  • ½ hrnku hladké mouky
  • 1 dvojitý koláčový korpus připravený k použití
  • 2 lžíce mléka

Postup

  1. Předehřejte troubu na 220 °C.
  2. Ve velké míse smíchejte 3 a 1/2 šálku ostružin s 1/2 šálku cukru a moukou.
  3. Lžící směs vložte do koláčové formy.
  4. Na oslazené bobule rozprostřete zbývající 1/2 šálku ostružin a přiklopte vrchní krustou.
  5. Okraje utěsněte a zmačkejte a do horní kůrky vyřízněte otvory pro únik páry.
  6. Potřete horní kůrku mlékem a posypte zbývající 1/4 hrnku cukru.
  7. Koláč pečte v předehřáté troubě 15 minut.
  8. Snižte teplotu trouby na 190 °C a pečte dalších 20 až 25 minut, dokud náplň nevybublá a kůrka není zlatohnědá.
  9. Nechte vychladnout na mřížce.
IngredienceRecept

© 2024 receptik.cz | Nakódoval Leoš Lang