Recept na nejlepší okurky se zakysanou smetanou

SalátyZeleninové saláty
Okurky

Tato lahodná okurka v zakysané smetaně je skvělý salát i v létě.

Příprava

  • Příprava: 15 minut
  • Přídavný čas: 4 hodiny
  • Celkem: 4 hodiny a 15 minut
  • Počet porcí: 12

Ingredience

  • 2 okurky nakrájené na tenké plátky
  • 1 balení (230 g) zakysané smetany
  • ⅓ šálku bílého cukru
  • ¼ šálku bílého destilovaného octa
  • sůl a mletý černý pepř podle chuti

Postup

  1. Vložte plátky okurky do nádoby a zalijte je studenou vodou.
  2. Uložte do chladničky na 4 hodiny až přes noc.
  3. Ve velké míse šlehejte zakysanou smetanu, cukr, ocet a sůl, dokud se cukr nerozpustí.
  4. Okurky slijte a vymačkejte z nich přebytečnou vodu. Přidejte okurky do zálivky ze zakysané smetany a promíchejte.
IngredienceRecept

© 2024 receptik.cz | Nakódoval Leoš Lang