Tato lahodná okurka v zakysané smetaně je skvělý salát i v létě.
Příprava
- Příprava: 15 minut
- Přídavný čas: 4 hodiny
- Celkem: 4 hodiny a 15 minut
- Počet porcí: 12
Ingredience
- 2 okurky nakrájené na tenké plátky
- 1 balení (230 g) zakysané smetany
- ⅓ šálku bílého cukru
- ¼ šálku bílého destilovaného octa
- sůl a mletý černý pepř podle chuti
Postup
- Vložte plátky okurky do nádoby a zalijte je studenou vodou.
- Uložte do chladničky na 4 hodiny až přes noc.
- Ve velké míse šlehejte zakysanou smetanu, cukr, ocet a sůl, dokud se cukr nerozpustí.
- Okurky slijte a vymačkejte z nich přebytečnou vodu. Přidejte okurky do zálivky ze zakysané smetany a promíchejte.