Tento okurkový salát je připravený z křupavé okurky a krémového avokáda zalitého jednoduchou zálivkou z balzamikového octa.
Příprava
- Příprava: 5 minut
- Celkem: 5 minut
- Počet porcí: 4
Ingredience
- 3 lžíce extra panenského olivového oleje
- 2 lžíce balzamikového octa
- 2 malé až střední stroužky česneku, prolisované nebo mleté
- sůl a čerstvě mletý černý pepř, podle chuti
- 1 zralé avokádo, zbavené pecky a nakrájené na plátky nebo kostičky
- 4 okurky, nakrájené na tenké plátky
- volitelně: 2 šálky rukoly, ½ šálku rozpůlených cherry rajčátek a/nebo 1 až 2 nakrájené ředkvičky
Postup
- Ve středně velké míse vyšlehejte olivový olej, balzamikový ocet a česnek, dokud se nespojí.
- Dochuťte solí a pepřem.
- Do mísy přidejte avokádo a okurky a promíchejte.
- V případě potřeby dochuťte další solí a pepřem.
- Ihned podávejte.