Negroni je klasický koktejl, který je osvěžující, hořký a zároveň sladký, a to rovným dílem ginu, vermutu a Campari.
Hledáte klasický koktejl s italskou atmosférou? Zadejte: Negroni. Je to stejně osvěžující, hořký a komplexní nápoj, u kterého budete chtít chvíli posedět a vychutnat si ho.
A nevypadá úžasně? Zářivě červená barva Campari vytváří úžasný šperk. Tento koktejl ze tří ingrediencí je snadné připravit.
Campari z něj dělá Negroni
Je to italský hořký nápoj s jasně červenou barvou drahokamu. Používá se také v klasických koktejlech, jako je Americano, a je snadno k dostání ve většině obchodů s alkoholem.
Zajímavost: Campari bylo původně zbarveno tak jasně červeně díky barvivu z rozdrceného hmyzu! To už v moderní receptuře není, takže by vás to nemělo odradit od toho, abyste si láhev vzali.
Co dalšího můžete z Campari připravit? Vyzkoušejte všechny tyto skvělé koktejly z Campari! Některé oblíbené: Jungle Bird, tropický rumový nápoj, nebo Garibaldi, italský koktejl s Campari a pomerančem.
Vše o vermutu
Vermut je obohacené víno, což znamená, že do vína byl přidán alkohol. Existují dva hlavní druhy vermutu: sladký (obvykle červený) a suchý (obvykle bílý). Sladký vermut je jemně sladký a kořeněný, s příměsí hořkosti na konci.
Ať už máte po ruce jakýkoli vermut, nezapomeňte ho uchovávat v chladničce; vydrží dobrý až 3 měsíce.
Ingredience
- 30 ml ginu
- 30 ml sladkého nebo polosladkého červeného vermutu
- 30 ml Campari
- led na podávání
- na ozdobu: pomerančová kůra
Postup
- Ve sklenici na koktejly (nebo v jiné sklenici) smíchejte gin, sladký vermut a Campari.
- Naplňte míchací sklenici 1 hrstí ledu a nepřetržitě míchejte po dobu 30 sekund.
- Přidejte led do nízké sklenice a nápoj do ní přeceďte (nebo můžete použít koktejlovou sklenici bez ledu).
- Pomocí nože ukrojte proužek pomerančové kůry.
- Vymačkejte pomerančovou kůru do nápoje.
- Jemně přejeďte kůrou po okraji sklenice, poté ji vložte do sklenice a podávejte.