Těsto využijte na jakýkoli sušenky. Fantazii se meze nekladou. Jen se ujistěte, že je důkladně vychladíte, aby si při pečení zachovaly svůj tvar.
Příprava
- Příprava: 15 minut
- Vaření: 10 minut
- Čas navíc: 1 hodina 15 minut
- Celkem: 1 hodina 40 minut
- Počet porcí: 36 kousků
Ingredience na máslové sušenky
- 1 šálek másla
- 1 šálek cukru
- 1 vejce
- 2 lžičky vanilkového extraktu
- 2 a ⅔ šálků hladké mouky
- ¼ lžičky soli
Postup na máslové sušenky
- Máslo a cukr vyšlehejte ve velké míse elektrickým mixérem do světlé a nadýchané hmoty.
- Přišlehejte vejce a poté vmíchejte vanilku.
- V samostatné míse smíchejte mouku a sůl.
- Přidejte ji do máslové směsi a promíchejte, aby vzniklo těsto.
- Těsto přikryjte potravinovou fólií a nechte alespoň hodinu v klidu.
- Předehřejte troubu na 200 °C a vymažte 2 plechy na sušenky.
- Vychlazené těsto vyválejte.
- Pomocí vykrajovátek vykrojte sušenky.
- Vykrojené sušenky pokládejte na připravený plech.
- Pečte v předehřáté troubě, dokud okraje lehce nezezlátnou, asi 8 až 10 minut.
- Sušenky nechte vychladnout.