Doba přípravy: 15 minut
Ingredience
- ⅓ hrníčku sójové omáčky
- ½ hrníčku olivového oleje
- ⅓ hrníčku čerstvé citronové šťávy
- ¼ hrníčku worcestrové omáčky
- 1 a ½ lžíce sušeného mletého česneku
- 3 lžíce sušené bazalky
- 1 a ½ polévkové lžíce sušené petrželky
- 1 lžička mletého bílého pepře
- ¼ lžičky pálivé pepřové omáčky (nepovinné)
Postup
Krok 1
Do mixéru nalijte sójovou omáčku, olivový olej, citronovou šťávu, worcestrovou omáčku, česnekový prášek, bazalku, petrželku a pepř. Následně dle chuti přidejte pálivou pepřovou omáčku a česnek. Mixujte při vysokých otáčkách po dobu 30 sekund, dokud se vše důkladně nerozmixuje.
Krok 2
Nalijte marinádu na požadovaný druh masa. Přikryjte a uložte do chladničky až na 8 hodin. Upečte maso a podávejte s oblíbenou přílohou a omáčkami.