Příprava tohoto kuřete na česneku je jednoduchá – stačí obalit a upéct.
Příprava
- Příprava: 20 minut
- Vaření: 35 minut
- Celkem: 55 minut
- Počet porcí: 4
Ingredience
- ¼ šálku olivového oleje
- 2 stroužky česneku, rozdrcené
- ¼ šálku strouhanky s italským kořením
- ¼ šálku strouhaného parmezánu
- 4 půlky kuřecích prsou bez kůže a kostí
Postup
- Předehřejte troubu na 220 °C.
- V malé pánvi na mírném ohni zahřívejte olivový olej a česnek, dokud se nezahřejí, 1 až 2 minuty.
- Nalijte do mělké misky.
- V samostatné mělké misce smíchejte strouhanku a parmezán.
- Pomocí kleští namočte kuřecí prsa do směsi olivového oleje a česneku a poté je rovnoměrně obalte ve směsi strouhanky.
- Obalené kuře přeneste do mělké zapékací misky.
- Pečte v předehřáté troubě, dokud kuře nezrůžoví a šťáva z něj nevytéká, 30 až 35 minut.
- Okamžitý teploměr zapíchnutý do středu by měl ukazovat nejméně 74 °C.