Hledáte odlehčenou verzi sekané? Pak si ji připravte z krůtího masa. Důležité je péct ji na plechu s okrajem, aby měly tekutiny kam odkapávat. Také sekanou nepolévejte dříve, než se bude alespoň 30 minut péct. Mleté krůtí maso pustí hodně výborné šťávy.
Ingredience
Na sekanou:
- 1,5 kg mletého krůtího masa
- 3/4 šálku rozdrcených máslových kulatých krekrů
- 0,5 šálku mléka
- 1 malá cibule, nakrájená nadrobno
- 1 vejce
- 2 stroužky česneku, mleté
- 1,5 lžičky soli
- 1/4 lžičky mletého černého pepře
Na polití:
- 0,5 šálku kečupu
- 1/4 šálku hnědého cukru
- 1 lžíce worcesterové omáčky
Postup
- Předehřejte troubu na 175 °C. Lehce vymažte plech nebo zapékací mísu.
- V míse smíchejte mleté krůtí maso, drcené krekry, mléko, cibuli, vejce, česnek, sůl a černý pepř. Ze směsi vytvarujte bochánek a položte ho na připravený plech.
- V samostatné misce smíchejte kečup, hnědý cukr a worcesterovou omáčku a dejte stranou.
- Sekanou pečte 30 minut v předehřáté troubě. Poté ji vyndejte z trouby a slijte šťávu. Masovou sekanou polijte kečupovou polevou.
- Vraťte sekanou do trouby a pokračujte v pečení, dokud nebude uprostřed růžová, tedy ještě asi 30 minut.