Recept na nejlepší kandované mandle

Sladká jídla
kandované mandle

Tyto kandované mandle chutnají tak dobře, když jsou teplé. Nahraďte je jakýmikoliv ořechy, které máte raději.

Příprava

  • Příprava: 5 minut
  • Vaření: 15 minut
  • Přídavný čas: 15 minut
  • Celkem: 35 minut
  • Počet porcí: 8

Ingredience

  • 1 šálek bílého cukru
  • ½ šálku vody
  • 1 lžíce mleté skořice
  • 2 šálky celých mandlí

Postup

  1. Plech na pečení vyložte voskovaným papírem.
  2. V hrnci na středním ohni smíchejte cukr, vodu a skořici a přiveďte je k varu.
  3. Přidejte mandle.
  4. Směs vařte a míchejte, dokud se tekutina neodpaří a na mandlích nezůstane sirupový povlak.
  5. Mandle nasypte na připravený plech.
  6. Pomocí dvou vidliček oddělte hrudky a rozprostřete je do rovnoměrné vrstvy.
  7. Nechte asi 15 minut vychladnout.

Kategorie:

Sladká jídla
IngredienceRecept

© 2024 receptik.cz | Nakódoval Leoš Lang