Jedná se o vynikající, velmi snadný, rychlý, avšak mírně nákladný recept.
Příprava
- Příprava: 15 minut
- Vaření: 5 minut
- Celkem: 20 minut
- Počet porcí: 10
Ingredience
- 3 šálky rostlinného oleje
- ¼ šálku hladké mouky
- 1 lžička soli
- 1 lžička sušeného oregana
- ½ lžičky mletého černého pepře
- 12 olihní (chobotnic), očištěných a nakrájených na kolečka
- 1 citron – nakrájený na klínky, na ozdobu
Postup
- V těžké hluboké pánvi nebo hrnci rozehřejte olej. Olej by měl být zahřátý na 180 °C.
- Ve středně velké míse smíchejte mouku, sůl, oregano a černý pepř.
- Olihně obalte ve směsi mouky a koření.
- Olihně vložte do oleje na 2 až 3 minuty nebo dokud nezhnědnou.
- Pozor na přepečení, olihně budou tvrdé, pokud se přepečou.
- Osušte je na papírových utěrkách.
- Podávejte s plátky citronu.