Recept na nejlepší jarní závitky

KrevetyKuřecí masoMasoZáviny a rolády
Jarní závitky

Připravte tuto jednoduchou verzi jarních závitků – naplňte balíčky z křehkého těsta kuřecím masem, krevetami a zeleninou a podávejte s domácí omáčkou.

Příprava

  • Příprava: 40 minut
  • Vaření: 25 minut
  • Celkem: 1 hodina 25 minut
  • Počet porcí: 8 až 10

Ingredience

  • 300 g balení vařených rýžových nudlí
  • asi 400 g zeleninové směsi, například červené papriky, fazolových lusků, mrkve, čínského listového zelí a jarní cibulky, nakrájené na tenké plátky
  • 140 g vařených krevet
  • 100 g vařeného kuřecího nebo kachního masa, nakrájeného na kousky
  • 2 stroužky česneku, jemně nasekané
  • malý kousek zázvoru, jemně nasekaný
  • kapka lehké sójové omáčky
  • prášek z čínského koření, na posypání
  • 8-10 plátů brik nebo filo těsta
  • 1 rozšlehané vejce
  • sezamová semínka na posypání – volitelně

Na omáčku

  • 100 g kečupu se sníženým obsahem soli a cukru
  • 1 lžíce bílého vinného octa
  • malý kousek zázvoru, nastrouhaný
  • špetka moučkového cukru

Postup

  1. Troubu předehřejte na 200 °C.
  2. Do každé misky přidejte trochu česneku a zázvoru, malou špetku sóji a posypejte pěti kořeními a vše smíchejte dohromady.
  3. Odsuňte mísu stranou a na pracovní plochu si dejte pláty těsta.
  4. Lžící naneste náplň na jednu stranu každého plátu, pak rozšlehejte vejce a štětcem potřete okraje.
  5. Pečivo srolujte tak, že obě strany přeložíte přes náplň a srolujete.
  6. Zvedněte rohlíčky na plech švem dolů, potřete je ještě trochou vajíčka a případně posypte sezamovými semínky.
  7. Pečte 20-25 minut nebo dozlatova.
  8. Zatímco jsou závitky v troubě, připravte omáčku.
  9. Smíchejte všechny ingredience dohromady, dokud se cukr nerozpustí.
  10. Když jsou závitky zlatavé a křupavé, vyjměte je z trouby.
  11. Nechte je vychladnout, aby se s nimi dalo manipulovat.
  12. Nakrájejte je na kousky, které pak namáčejte do omáčky.
IngredienceRecept

© 2024 receptik.cz | Nakódoval Leoš Lang