Tyto jahodové muffiny lze připravit z čerstvých nebo mražených jahod. Pokud používáte mražené jahody, mírně je rozmrazte a poté je nakrájejte nožem.
Příprava
- Příprava: 15 minut
- Vaření: 25 minut
- Přídavný čas: 10 minut
- Celkem: 50 minut
- Počet porcí: 8
Ingredience
- ½ šálku mléka
- ¼ šálku řepkového oleje
- 1 velké vejce
- 1 a ¾ šálku hladké mouky
- ½ šálku bílého cukru
- 2 lžičky prášku do pečiva
- ½ lžičky soli
- 1 šálek nasekaných jahod
Postup
- Předehřejte troubu na 190 °C.
- 8 košíčků na muffiny standardní velikosti vyložte papírovými košíčky.
- V malé misce lehce našlehejte mléko, olej a vejce.
- Ve velké míse smíchejte mouku, cukr, prášek do pečiva a sůl.
- Vhoďte nakrájené jahody a promíchejte, aby se obalily v mouce.
- Přilijte mléčnou směs, dokud se nespojí.
- Těsto rovnoměrně rozdělte do připravených košíčků na muffiny.
- Pečte v předehřáté troubě, dokud se horní část neodrazí od doteku a párátko zapíchnuté do středu nevyjde čisté, asi 25 minut.
- Po vyjmutí z trouby nechte 10 minut vychladnout ve formě a poté vyjměte na drátěnou mřížku, aby zcela vychladly.