Recept na nejlepší jablečný koláč od babičky

DezertyDezerty, zákusky a poháryKoláče a buchtyMoučníky
jablecny-kolac-3

Celková doba přípravy: 1 hodina 30 minut

Počet porcí: 8

Ingredience

  • Jedno těsto na koláč
  • ½ šálku másla
  • 3 lžíce hladké mouky
  • ¼ šálku vody
  • ½ šálku bílého cukru
  • ½ hrnku hnědého cukru
  • 8 jablek – oloupaných, zbavených jadérek a nakrájených na plátky

Postup

Krok 1
Předehřejte troubu na 220 °C. V hrnci rozpusťte máslo a vmíchejte mouku, abyste vytvořili kaši. Přidejte vodu, bílý a hnědý cukr a přiveďte k varu. Snižte teplotu a nechte vařit.

Krok 2
Do formy vložte spodní kůrku. Naplňte ji jablky, mírně narovnanými na hromádku. Přikryjte mřížkovou horní kůrou. Kůrku opatrně přelijte tekutinou z cukru a másla. Nalévejte pomalu, aby nestékala.

Krok 3
Pečte 15 minut v předehřáté troubě. Snižte teplotu na 175 °C. Pokračujte v pečení 35 až 45 minut, dokud nejsou jablka měkká.

Nutriční hodnoty

Na jednu porci: Obsah: 512 kalorií; bílkoviny 3,6 g; sacharidy 67,8 g; tuky 26,7 g; cholesterol 30,5 mg; sodík 240,8 mg.

IngredienceRecept

© 2024 receptik.cz | Nakódoval Leoš Lang