Celková doba přípravy: 1 hodina 30 minut
Počet porcí: 8
Ingredience
- Jedno těsto na koláč
- ½ šálku másla
- 3 lžíce hladké mouky
- ¼ šálku vody
- ½ šálku bílého cukru
- ½ hrnku hnědého cukru
- 8 jablek – oloupaných, zbavených jadérek a nakrájených na plátky
Postup
Krok 1
Předehřejte troubu na 220 °C. V hrnci rozpusťte máslo a vmíchejte mouku, abyste vytvořili kaši. Přidejte vodu, bílý a hnědý cukr a přiveďte k varu. Snižte teplotu a nechte vařit.
Krok 2
Do formy vložte spodní kůrku. Naplňte ji jablky, mírně narovnanými na hromádku. Přikryjte mřížkovou horní kůrou. Kůrku opatrně přelijte tekutinou z cukru a másla. Nalévejte pomalu, aby nestékala.
Krok 3
Pečte 15 minut v předehřáté troubě. Snižte teplotu na 175 °C. Pokračujte v pečení 35 až 45 minut, dokud nejsou jablka měkká.
Nutriční hodnoty
Na jednu porci: Obsah: 512 kalorií; bílkoviny 3,6 g; sacharidy 67,8 g; tuky 26,7 g; cholesterol 30,5 mg; sodík 240,8 mg.