Recept na nejlepší indickou rýži

PřílohyRýže
indicka-korenena-ryze

Tuto aromatickou rýži podávejte s oblíbeným indickým pokrmem.

Ingredience

  • 2 šálky dlouhozrnné rýže basmati
  • 8 hrnků vody
  • 2 lžičky soli
  • 2 hřebíčky
  • 2 kardamomové lusky
  • Jeden kousek celé skořice
  • 3 lžíce rostlinného oleje (nebo ghí, pokud máte)
  • 1/2 lžičky tmavých hořčičných semínek
  • 1/2 lžičky římského kmínu
  • 1/4 lžičky chilli vloček
  • 1 středně velká cibule, nakrájená nadrobno
  • 3 nasekané stroužky česneku
  • 1/4 lžičky kurkumy

Postup

  1. Rýži vložte do sítka a propláchněte ji studenou vodou, dokud voda nepoteče čirá. Rýži namočte na 30 minut do studené vody. Nechte ji okapat.
  2. Ve velkém hrnci přiveďte k varu 8 šálků vody a sůl. Přidejte rýži a promíchejte. Přidejte hřebíček, kardamom a skořici a vařte 8 až 10 minut.
  3. Po 8 minutách rýži ochutnejte a vyzkoušejte, zda je hotová podle vaší chuti. Poté ji slijte do cedníku a propláchněte studenou vodou, aby se nerozvařila a vyjměte hřebíček, kardamom a skořici.
  4. V dostatečně velké pánvi rozehřejte na středním plameni olej. Přidejte hořčičná semínka a římský kmín a chilli vločky.
  5. Vařte, dokud hořčičná semínka nezačnou praskat, a poté přidejte nakrájenou cibuli. Vařte, dokud cibule nezačne hnědnout, asi 5-7 minut.
  6. Přidejte česnek a vařte další 2-3 minuty. Přidejte rýži a dobře promíchejte. Rýži posypte kurkumou a dobře promíchejte. Za častého míchání vařte další 3-4 minuty.

Kategorie:

Přílohy | Rýže
IngredienceRecept

© 2024 receptik.cz | Nakódoval Leoš Lang