Hovězí Stroganoff patří mezi klasiky teplé kuchyně, které se nikdy neomrzí. Připravte si tento výtečný pokrm s naším snadným a rychlým receptem.
Příprava
- Příprava: 15 minut
- Vaření: 15 minut
- Celkem: 30 minut
Ingredience
- Hovězí steak (600g)
- Rostlinný olej (2 lžíce)
- Cibule (1 ks)
- Žampiony (300 g)
- Máslo (40 g)
- Hladká mouka (2 lžíce)
- Dijonská hořčice (1 lžíce)
- Kysaná smetana (150 ml)
- Hovězí vývar (500 ml)
- Sůl a pepř
Postup
- Hovězí steaky naklepejte a nakrájejte na nudličky, osolte a opepřete. Na velké pánvi rozpalte lžíci oleje, přidejte nakrájené hovězí, nechte smažit 30 sekund, otočte a smažte dalších 30 sekund.
- Odstraňte z pánve. Přidejte zbylou lžíci oleje, snižte plamen na polovinu a přidejte máslo. Přidejte cibulku, vařte zhruba 1 minutu a přisypejte žampiony. Smažte směs dozlatova, poprašte moukou, a po jedné minutě přidejte hovězí vývar.
- Promíchejte, přidejte kysanou smetanu a hořčici, přiveďte k varu a snižte plamen. Ohřívejte dalších 3-5 minut, osolte, opepřete, vraťte hovězí zpět do pánve, vařte poslední minutu a podávejte.