hovezi-stroganoff-recept

Hovězí Stroganoff patří mezi klasiky teplé kuchyně, které se nikdy neomrzí. Připravte si tento výtečný pokrm s naším snadným a rychlým receptem.

Příprava

  • Příprava: 15 minut
  • Vaření: 15 minut
  • Celkem: 30 minut

Ingredience

  • Hovězí steak (600g)
  • Rostlinný olej (2 lžíce)
  • Cibule (1 ks)
  • Žampiony (300 g)
  • Máslo (40 g)
  • Hladká mouka (2 lžíce)
  • Dijonská hořčice (1 lžíce)
  • Kysaná smetana (150 ml)
  • Hovězí vývar (500 ml)
  • Sůl a pepř

Postup

  1. Hovězí steaky naklepejte a nakrájejte na nudličky, osolte a opepřete. Na velké pánvi rozpalte lžíci oleje, přidejte nakrájené hovězí, nechte smažit 30 sekund, otočte a smažte dalších 30 sekund.
  2. Odstraňte z pánve. Přidejte zbylou lžíci oleje, snižte plamen na polovinu a přidejte máslo. Přidejte cibulku, vařte zhruba 1 minutu a přisypejte žampiony. Smažte směs dozlatova, poprašte moukou, a po jedné minutě přidejte hovězí vývar.
  3. Promíchejte, přidejte kysanou smetanu a hořčici, přiveďte k varu a snižte plamen. Ohřívejte dalších 3-5 minut, osolte, opepřete, vraťte hovězí zpět do pánve, vařte poslední minutu a podávejte.
IngredienceRecept

© 2024 receptik.cz | Nakódoval Leoš Lang