Připravte si doma vynikající hovězí burrito plněné velmi chutným ochuceným hovězím masem, rýží a dalšími náplněmi dle výběru.
Příprava
- Příprava: 15 minut
- Vaření: 20 minut
- Celkem: 35 minut
Ingredience na kořenicí směs
- 1 lžička cibulového prášku, sušeného oregana a soli
- 2 lžičky sušeného kmínu , papriky
- 1/4 lžičky černého pepře
- ¼ lžičky kajenského pepře
Ingredience na hovězí
- 1/2 lžíce olivového oleje
- 2 stroužky česneku
- 1/2 cibule, nakrájené nadrobno
- 500 g mletého hovězího masa
- 2 lžíce rajčatového protlaku
- 3 lžíce vody
Ingredience na burrita
- 6-8 velkých měkkých moučných tortill
- 3 šálky vařené rýže, teplé, ne horké
- 3 šálky ledového salátu nebo zelí, jemně nakrájené
- 1 šálek kukuřice
- 1 šálek černých fazolí
- 3 rajčata zbavená slupky a nakrájená na kostičky
- 1/2 červené cibule, nadrobno nakrájené
- Jemně nasekaný koriandr
- 150 g strouhaného sýra dle výběru
Postup
- Na pánvi rozehřejte olej na vysokém plameni. Přidejte česnek a cibuli a vařte 2 minuty, dokud cibule lehce nezhnědne. Přidejte hovězí maso a vařte ho za stálého rozbíjení, dokud nezmění barvu z červené na hnědou.
- Přidejte koření a vařte 1 minutu. Poté přidejte rajčatový protlak a vodu, vařte 3 minuty, dokud se voda z větší části neodpaří, ale hovězí maso je stále šťavnaté, ne vysušené. Odstavte na 10 minut do chladna – horká náplň burrito zapaří a tortilla se rozmočí.
- Položte burrito na pracovní plochu. Těsně pod střed položte 1/4 až 1/3 hrnku rýže. Navrch dejte 1/4 až 1/3 hrnku hovězího masa, dále salát, kukuřici, černé fazole, rajčata, posypte červenou cibulí, koriandrem a sýrem.
- Spodní část přeložte nahoru, abyste zakryli náplň, a pak přehněte okraje. Pevně srolujte a zabalte do fólie.
- Podávejte s přísadami dle chuti.