Recept na nejlepší hovězí burrito

Hlavní jídlaHovězí masoMasoSlané recepty
snidanove-burrito-recept-2

Připravte si doma vynikající hovězí burrito plněné velmi chutným ochuceným hovězím masem, rýží a dalšími náplněmi dle výběru.

Příprava

  • Příprava: 15 minut
  • Vaření: 20 minut
  • Celkem: 35 minut

Ingredience na kořenicí směs

  • 1 lžička cibulového prášku, sušeného oregana a soli
  • 2 lžičky sušeného kmínu , papriky
  • 1/4 lžičky černého pepře
  • ¼ lžičky kajenského pepře

Ingredience na hovězí

  • 1/2 lžíce olivového oleje
  • 2 stroužky česneku
  • 1/2 cibule, nakrájené nadrobno
  • 500 g mletého hovězího masa
  • 2 lžíce rajčatového protlaku
  • 3 lžíce vody

Ingredience na burrita

  • 6-8 velkých měkkých moučných tortill
  • 3 šálky vařené rýže, teplé, ne horké
  • 3 šálky ledového salátu nebo zelí, jemně nakrájené
  • 1 šálek kukuřice
  • 1 šálek černých fazolí
  • 3 rajčata zbavená slupky a nakrájená na kostičky
  • 1/2 červené cibule, nadrobno nakrájené
  • Jemně nasekaný koriandr
  • 150 g strouhaného sýra dle výběru

Postup

  1. Na pánvi rozehřejte olej na vysokém plameni. Přidejte česnek a cibuli a vařte 2 minuty, dokud cibule lehce nezhnědne. Přidejte hovězí maso a vařte ho za stálého rozbíjení, dokud nezmění barvu z červené na hnědou.
  2. Přidejte koření a vařte 1 minutu. Poté přidejte rajčatový protlak a vodu, vařte 3 minuty, dokud se voda z větší části neodpaří, ale hovězí maso je stále šťavnaté, ne vysušené. Odstavte na 10 minut do chladna – horká náplň burrito zapaří a tortilla se rozmočí.
  3. Položte burrito na pracovní plochu. Těsně pod střed položte 1/4 až 1/3 hrnku rýže. Navrch dejte 1/4 až 1/3 hrnku hovězího masa, dále salát, kukuřici, černé fazole, rajčata, posypte červenou cibulí, koriandrem a sýrem.
  4. Spodní část přeložte nahoru, abyste zakryli náplň, a pak přehněte okraje. Pevně srolujte a zabalte do fólie.
  5. Podávejte s přísadami dle chuti.

IngredienceRecept

© 2024 receptik.cz | Nakódoval Leoš Lang