Připravte si v troubě tento snadný hovězí bůček ze 3 ingrediencí. Stačí ho potřít směsí barbecue omáčky a sójové omáčky, zabalit do alobalu a péct, dokud nebude měkký.
Příprava
- Příprava: 10 minut
- Vaření: 4 hodiny
- Přídavný čas: 30 minut
- Celkem: 4 hodiny 40 minut
- Počet porcí: 8
Ingredience
- 1 hovězí bůček (tuk neokrájejte)
- 3/4 šálku barbecue omáčky
- 1/4 šálku sójové omáčky
- 1 šálek vody
- 1 lžíce hladké mouky (volitelně)
Postup
- Předehřejte troubu na 150 °C.
- V misce smíchejte barbecue omáčku, sójovou omáčku a vodu.
- Do pekáče položte velký kus alobalu (pokud máte, použijte silnou fólii).
- Přidejte bůček tukem nahoru a maso bohatě zalijte směsí barbecue omáčky.
- Pokud použijete 1 lžíci mouky (na zahuštění omáčky), posypte jí maso.
- Zabalte bůček do alobalu tak, aby byl dobře uzavřený jako balíček. V případě potřeby jej přikryjte dalším alobalem.
- Pečte 3 hodiny pro 1 kg pečeně a o 1 hodinu déle pro každých dalších 450 g masa (časy jsou orientační. Pokud je maso obzvláště tuhé, může být nutné péct déle, aby se rozpadalo.)
- Před krájením ho vyjměte z trouby a nechte 30 minut odpočívat ve fólii.
- Nejjednodušší způsob, jak pečeně servírovat, je nejprve ji rozříznout na polovinu podél vlákna masa (pokud to z povrchu nevidíte, píchněte do masa špičkou nože nebo špičkou vidličky, abyste zjistili, kudy vede vlákno nebo linie svalů).
- Poté udělejte 1/4 až 1/2 palce silné řezy napříč vlákny, abyste mohli maso servírovat. Při krájení napříč se maso mnohem lépe jí, protože řezy rozruší svalovou tkáň.