Recept na nejlepší hovězí bůček

Hlavní jídlaHovězí masoMaso
Hovězí bůček

Připravte si v troubě tento snadný hovězí bůček ze 3 ingrediencí. Stačí ho potřít směsí barbecue omáčky a sójové omáčky, zabalit do alobalu a péct, dokud nebude měkký.

Příprava

  • Příprava: 10 minut
  • Vaření: 4 hodiny
  • Přídavný čas: 30 minut
  • Celkem: 4 hodiny 40 minut
  • Počet porcí: 8

Ingredience

  • 1 hovězí bůček (tuk neokrájejte)
  • 3/4 šálku barbecue omáčky
  • 1/4 šálku sójové omáčky
  • 1 šálek vody
  • 1 lžíce hladké mouky (volitelně)

Postup

  1. Předehřejte troubu na 150 °C.
  2. V misce smíchejte barbecue omáčku, sójovou omáčku a vodu.
  3. Do pekáče položte velký kus alobalu (pokud máte, použijte silnou fólii).
  4. Přidejte bůček tukem nahoru a maso bohatě zalijte směsí barbecue omáčky.
  5. Pokud použijete 1 lžíci mouky (na zahuštění omáčky), posypte jí maso.
  6. Zabalte bůček do alobalu tak, aby byl dobře uzavřený jako balíček. V případě potřeby jej přikryjte dalším alobalem.
  7. Pečte 3 hodiny pro 1 kg pečeně a o 1 hodinu déle pro každých dalších 450 g masa (časy jsou orientační. Pokud je maso obzvláště tuhé, může být nutné péct déle, aby se rozpadalo.)
  8. Před krájením ho vyjměte z trouby a nechte 30 minut odpočívat ve fólii.
  9. Nejjednodušší způsob, jak pečeně servírovat, je nejprve ji rozříznout na polovinu podél vlákna masa (pokud to z povrchu nevidíte, píchněte do masa špičkou nože nebo špičkou vidličky, abyste zjistili, kudy vede vlákno nebo linie svalů).
  10. Poté udělejte 1/4 až 1/2 palce silné řezy napříč vlákny, abyste mohli maso servírovat. Při krájení napříč se maso mnohem lépe jí, protože řezy rozruší svalovou tkáň.
IngredienceRecept

© 2024 receptik.cz | Nakódoval Leoš Lang