Nejlepší recept na burger na letní grilování. Tento šťavnatý burger je plný nejrůznějších ingrediencí. Podávejte ho v bulkách a s vašimi oblíbenými dochucovadly.
Příprava
- Příprava: 10 minut
- Doba vaření: 10 minut
- Celkem: 20 minut
- Počet porcí: 4
Ingredience
- 750 g libového mletého hovězího masa
- 1/2 cibule nakrájené nadrobno
- 1/2 šálku strouhaného čedaru
- 1 sáček suché cibulové polévkové směsi
- 1 vejce
- 1 stroužek nasekaného česneku
- 1 lžíce česnekového prášku
- 1 lžička sójové omáčky
- 1 lžička worcesterové omáčky
- 1 lžička sušené petrželky
- 1 lžička sušené bazalky
- 1 lžička sušeného oregana
- 1/2 lžičky drceného sušeného rozmarýnu
- sůl a pepř na dochucení
Postup
- Předehřejeme gril na vysokou teplotu.
- Ve velké míse smícháme mleté hovězí maso, cibuli, sýr, cibulovou polévkovou směs, vejce, česnek, česnekový prášek, sójovou omáčku, worcesterskou omáčku, petrželku, bazalku, oregano, rozmarýn, sůl a pepř. Rukama vytvoříme 4 placičky.
- Placičky opékáme na předehřátém grilu dokud nejsou propečené (zhruba 5 minut z každé strany).