Sangría – španělský alkoholický nápoj z vína a ovoce – je pití, které si připravíte snadno a rychle, a které se na vašich oslavách určitě setká s úspěchem.
Příprava
- Příprava: 20 minut
- Celkem: 20 minut
Ingredience
- 1 láhev červeného vína, vychlazené
- 1 velký pomeranč
- 1 šálek tence nakrájeného sezónního ovoce (jablka nebo hrušky, jahody, broskve nebo nektarinky, ananas nebo jejich kombinaci)
- 1 malý citron nakrájený na tenká kolečka
- ½ šálku brandy
- 1 až 2 lžíce javorového sirupu, podle chuti
- Led na podávání
Postup
- Pomeranč rozkrojte na polovinu od stopky směrem dolů. Vymačkejte šťávu z poloviny pomeranče do džbánu. Zbylou polovinu pomeranče nakrájejte na tenké plátky a vložte je do džbánu.
- Přidejte připravené sezónní ovoce a citron. Přidejte brandy a 1 lžíci javorového sirupu. Do džbánu nalijte víno a promíchejte.
- Ochutnejte a přidejte další lžíci javorového sirupu, pokud není podle vašich představ dostatečně sladký.
- Tuto sangrii můžete podávat ihned, nebo ji nechte 2 až 8 hodin marinovat, aby měla výraznější ovocnou chuť. Podávejte ve sklenicích na víno s několika kostkami ledu, aby zůstala vychlazená.