Recept na nejlepší domácí pizzu Pepperoni

Hlavní jídlaPizzaSlané recepty
pizza-pepperoni

Tato domácí pizza s feferonkami má vše, co si přejete – skvělou kůrku, rozteklý sýr a spoustu feferonek. Tajemství skvělé chuti feferonek? Schovejte je pod sýr.

Doba přípravy: 25 minut

Počet porcí: 8

Ingredience

  • 500 g těsta na pizzu, koupeného v obchodě nebo doma vyrobeného
  • 18 až 20 kusů feferonek
  • 360 g strouhaného sýra mozzarella
  • 1/2 lžičky mletého černého pepře
  • 1 lžička čerstvého oregana, nepovinně
  • mouka na válení a tvarování těsta

Na rychlou omáčku na pizzu potřebujete:

  • 1/2 šálku rajčatové omáčky
  • 1/2 lžičky soli
  • 1/2 lžičky mletého černého pepře
  • 1/2 lžičky granulovaného česneku
  • 1/2 lžičky granulované cibule
  • 1/4 lžičky červeného pepře
  • 1 lžička olivového oleje

Na medové máslo:

  • 1/4 šálku změklého másla
  • 2 lžíce medu

Postup

1. Předehřejte troubu:
Předehřejte troubu na 260 °C.

2. Připravte omáčku:
Smíchejte ingredience na omáčku. Omáčka z receptu vystačí na jednu velkou pizzu. Pokud děláte více než jednu pizzu, můžete jej snadno zdvojnásobit.

3. Vyválejte těsto:
Vyválejte těsto na lehce pomoučněném povrchu. Pokud se těsto špatně válí, nechte ho 5 minut odpočinout, aby se zahřálo na pokojovou teplotu.

4. Připravte pizzu:
Po celé ploše pizzy naneste omáčku v lehké vrstvě, přičemž na okrajích nechte asi 1/4 cm kůrky. Nakrájejte polovinu feferonek a přelijte je omáčkou. Pizzu posypte strouhaným sýrem a zbytkem feferonek. Dochuťte černým pepřem.

5. Upečte pizzu:

Pokud používáte litinovou pánev, tak umístěte pánev s pizzou na 2 minuty nad hořák s vysokou teplotou, aby se předehřála a kůrka se hned začala péct. Poté přeneste do trouby o teplotě 260 °C a pečte 10 až 12 minut, nebo dokud není kůrka zlatohnědá.

6. Nakrájejte a podávejte:
Nechte pizzu chvíli odpočívat a nakrájejte ji na kousky. Dochuťte čerstvým oreganem (volitelně). Podávejte teplé.

7. Připravte medové máslo (nepovinné):
Vyšlehejte změklé máslo a med a podávejte vedle pizzy k namáčení kůrky.

IngredienceRecept

© 2024 receptik.cz | Nakódoval Leoš Lang