Kdo by nemiloval pizzu? S naším receptem si připravíte vynikající domácí pizzu snadno a z pár ingrediencí. Naučíme vás pizzu Margherita, bazalkovou a s pestem.
Příprava
- Příprava: 1 hodina 10 minut
- Pečení: 10 minut
- Celkem: 1 hodina 20 minut
Ingredience na pizzu Margherita
- Omáčka na pizzu (1 balení)
- Nakrájená mozarella (230 g)
- Nakrájená cherry rajčata (1/2 hrnku)
- Bazalka (10 lístků)
- Červená paprika (špetka)
- Extra panenský olivový olej
- Hotové těsto na pizzu
Ingredience na bazalkovou pizzu
- Extra panenský olivový olej (1 lžíce)
- Nasekaný česnek (1/2 stroužku)
- Mozarella plátky (8 plátků)
- Zralé nakrájené broskve (2 ks)
- Pesto
- Bazalkové lístky (10 ks)
- Špetka červené papriky
- Hotové těsto na pizzu
Ingredience na pizzu s pestem
- Pesto
- Uzená strouhaná mozarella (1 a 1/2 hrnku)
- Opečená nakrájená červená paprika (1/2 hrnku)
- Mátové lístky (1/2 hrnku)
- Špetka červené papriky
- Hotové těsto na pizzu
Postup
- Předehřejte troubu na 250 °C.
- Pizza Margherita: Na těsto rozetřete omáčku. Pokryjte plátky mozarelly a rajčaty a pečte 10-12 minut, dokud okraje mírně nezhnědnou. Vyjměte z trouby a posypejte bazalkou a červenou paprikou.
- Bazalková pizza: V malé misce smíchejte olivový olej a česnek. Potřete směsí těsto, pokryjte mozarellou a broskvemi. Pečte 10-12 minut, dokud okraje nezhnědnou. Vyjměte z trouby a naneste pesto, bazalku a červenou papriku.
- Pizza s pestem: Těsto potřete tenkou vrstvou pesta. Přidejte sýr a pečenou papriku. Pečte 10-12 minut, vyjměte z trouby a pokryjte pestem, mátovými lístky a červenou paprikou.