Recept na nejlepší domácí pizzu na světě

Hlavní jídlaPizzaSlané recepty
domaci-pizza-recept

Kdo by nemiloval pizzu? S naším receptem si připravíte vynikající domácí pizzu snadno a z pár ingrediencí. Naučíme vás pizzu Margherita, bazalkovou a s pestem.

Příprava

  • Příprava: 1 hodina 10 minut
  • Pečení: 10 minut
  • Celkem: 1 hodina 20 minut

Ingredience na pizzu Margherita

  • Omáčka na pizzu (1 balení)
  • Nakrájená mozarella (230 g)
  • Nakrájená cherry rajčata (1/2 hrnku)
  • Bazalka (10 lístků)
  • Červená paprika (špetka)
  • Extra panenský olivový olej
  • Hotové těsto na pizzu

Ingredience na bazalkovou pizzu

  • Extra panenský olivový olej (1 lžíce)
  • Nasekaný česnek (1/2 stroužku)
  • Mozarella plátky (8 plátků)
  • Zralé nakrájené broskve (2 ks)
  • Pesto
  • Bazalkové lístky (10 ks)
  • Špetka červené papriky
  • Hotové těsto na pizzu

Ingredience na pizzu s pestem

  • Pesto
  • Uzená strouhaná mozarella (1 a 1/2 hrnku)
  • Opečená nakrájená červená paprika (1/2 hrnku)
  • Mátové lístky (1/2 hrnku)
  • Špetka červené papriky
  • Hotové těsto na pizzu

Postup

  1. Předehřejte troubu na 250 °C.
  2. Pizza Margherita: Na těsto rozetřete omáčku. Pokryjte plátky mozarelly a rajčaty a pečte 10-12 minut, dokud okraje mírně nezhnědnou. Vyjměte z trouby a posypejte bazalkou a červenou paprikou.
  3. Bazalková pizza: V malé misce smíchejte olivový olej a česnek. Potřete směsí těsto, pokryjte mozarellou a broskvemi. Pečte 10-12 minut, dokud okraje nezhnědnou. Vyjměte z trouby a naneste pesto, bazalku a červenou papriku.
  4. Pizza s pestem: Těsto potřete tenkou vrstvou pesta. Přidejte sýr a pečenou papriku. Pečte 10-12 minut, vyjměte z trouby a pokryjte pestem, mátovými lístky a červenou paprikou.
IngredienceRecept

© 2024 receptik.cz | Nakódoval Leoš Lang