Hledáte ten opravdu nejlepší recept na čokoládové brownies? Už nemusíte. Připravte si doma lahodné a chuťově bohaté brownies, kterých se už nikdy nebudete chtít vzdát. Dodejte tomuto dezertu svěžest malinovou zmrzlinou.
Příprava
- Příprava: 5 minut
- Vaření: 45 minut
- Celkem: 50 minut
Ingredience
- 1 a 1/2 šálku cukru krystal
- 3/4 hrnku hladké mouky
- 2/3 šálku kakaového prášku
- 1/2 šálku moučkového cukru
- 1/2 šálku hořké čokolády
- 3/4 lžičky mořské soli
- 2 velká vejce
- 1/2 šálku řepkového oleje nebo extra panenského olivového oleje
- 2 lžíce vody
- 1/2 lžičky vanilky
- Čokoládové lupínky
Postup
- Předehřejte troubu na 175 °C. Misku na pečení lehce postříkejte sprejem na pečení a vyložte ji pečicím papírem. Nastříkejte pečicí papír.
- Ve středně velké míse smíchejte cukr, mouku, kakaový prášek, moučkový cukr, čokoládové lupínky a sůl.
- Ve velké míse vyšlehejte vejce, olivový olej, vodu a vanilku.
- Suchou směs nasypte na mokrou a míchejte, dokud se nespojí.
- Nalijte těsto do připravené formy a stěrkou uhlaďte povrch. Pečte 40 až 48 minut, nebo dokud se na párátko nevypíchne jen pár drobků.
- Před krájením zcela vychladněte. Skladujte ve vzduchotěsné nádobě při pokojové teplotě až 3 dny.