Připravte si doma snadno a rychle lahodné kuřecí Cordon Bleu, ve kterém se snoubí chuť šunky, kuřecího masa a sýru.
Příprava
- Příprava: 30 minut
- Vaření: 21 minut
- Celkem: 51 minut
Ingredience na Cordon Bleu
- 275 g kuřecích prsíček, naklepaných na tloušťku 1 cm
- 300 g šunky, nakrájené na tenké plátky
- 150 g sýra
Ingredience na obal
- 750 g hladké mouky
- 150 g rýžové mouky
- 240 g mleté strouhanky
- 1 lžíce česnekového prášku
- 1 polévková lžíce soli
- 1 polévková lžíce čerstvě mletého černého pepře
- 1 polévková lžíce papriky
- 1 polévková lžíce cajunského koření
- 1/2 lžičky kajenského pepře
Ingredience na holandskou omáčku
- 4 žloutky
- Špetka jemné soli
- Špetka bílého pepře
- Špetka papriky
- 1/4 lžičky citronové šťávy
- 1/4 lžičky pálivé omáčky
- 450 g přepuštěného másla
- Olej, dostatečné množství na smažení
Ostatní ingredience
- 12 ušlehaných vajec
Postup
- Předehřejte troubu na 180C °C. Vezměte kus kuřete a doprostřed dejte 50 g šunky a 25 g sýra. Kuřecí prsa pevně srolujte a na konce a doprostřed vložte párátka, aby se zajistily. Postup opakujte u všech prsíček.
- Kuřecí prsa vložte do olejem vymazané zapékací misky a pečte v troubě 18 minut.
- Smíchejte všechny ingredience na obalení, dobře promíchejte a umístěte na velký talíř. Do široké mělké mísy vložte vaječnou směs.
- Upečené kuřecí závitky vložte do vaječné směsi a poté je rovnoměrně obalte sypkou směsí. Tento postup ještě jednou zopakujte.
- Připravte holandskou omáčku: Opatrně vložte 4 žloutky do kuchyňského robotu a přidejte špetku soli, bílého pepře, papriky, citronovou šťávu a pálivou omáčku. Nastavte kuchyňský robot na středně nízké otáčky a velmi pomalu přidávejte rozehřáté přepuštěné máslo, dokud nezhoustne.
- Pro větší zahuštění omáčky přidejte žloutek a pro zředění přidejte teplou vodu.
- Obalené kuřecí závitky smažte 3 minuty při teplotě 170 °C. Při podávání kuře pokapejte holandskou omáčkou.