Recept na nejlepší chilli

FazoleHlavní jídlaLuštěninySlané recepty
Nejlepší chilli

Tento recept na nejlepší chilli připravíte během hodiny a půl.

Příprava

  • Příprava: 30 minut
  • Vaření: 2 hodiny
  • Celkem: 2 hodiny 30 minut
  • Počet porcí: 12

Ingredience

  • 1 kg mletého hovězího masa chuck
  • 500 g italské klobásy
  • 3 plechovky chilli fazolí, odkapané
  • 1 plechovka chilli fazolí v pikantní omáčce
  • 2 plechovky nakrájených rajčat se šťávou
  • 1 plechovka rajčatového protlaku
  • 3 stonky celeru, nakrájené
  • 1 velká žlutá cibule, nakrájená
  • 1 zelená paprika, zbavená semínek a nakrájená na kousky
  • 1 červená paprika, zbavená semínek a nakrájená na kousky
  • 2 zelené chilli papričky, zbavené semínek a nakrájené na kousky
  • 1 lžíce kousků slaniny
  • 4 kostky hovězího vývaru
  • ½ šálku piva
  • ¼ šálku chilli, nebo více podle chuti
  • 1 lžíce mletého česneku
  • 1 lžíce worcestrové omáčky
  • 1 lžíce sušeného oregana
  • 2 lžičky mletého kmínu
  • 2 lžičky pálivé pepřové omáčky (například Tabasco)
  • 1 lžička sušené bazalky
  • 1 lžička kajenského pepře
  • 1 lžička papriky
  • 1 lžička bílého cukru
  • 1 lžička soli nebo více podle chuti
  • 1 lžička mletého černého pepře nebo více podle chuti
  • 1 sáček kukuřičných lupínků (například Fritos)
  • 1 balíček strouhaného sýra čedar

Postup

  1. Zahřejte velký hrnec na střední teplotu.
  2. Do horké pánve rozdrobte mleté maso a klobásu.
  3. Za častého míchání vařte, dokud maso rovnoměrně nezhnědne.
  4. Přebytečný tuk slijte.
  5. Přisypte chilli fazole, pikantní chilli fazole, nakrájená rajčata a rajčatový protlak.
  6. Přidejte celer, cibuli, papriku, chilli papričky, kousky slaniny, vývar, pivo, 1/4 šálku chilli, česnek, worcesterskou omáčku, oregano, kmín, pálivou paprikovou omáčku, bazalku, kajenský pepř, papriku, cukr, 1 lžičku soli a 1 lžičku černého pepře.
  7. Promíchejte, přikryjte a za občasného míchání vařte na mírném ohni nejméně 2 hodiny.
  8. Ochutnejte a v případě potřeby dochuťte solí, pepřem a chilli.
  9. Čím déle se chilli dusí, tím lépe chutná.
  10. Odstavte z ohně a podávejte, nebo vychlaďte, uložte do chladničky a druhý den znovu ohřejte.
  11. Horké chilli rozdělte do misek a posypte kukuřičnými lupínky a sýrem čedar.
IngredienceRecept

© 2024 receptik.cz | Nakódoval Leoš Lang