Tento recept na nejlepší chilli připravíte během hodiny a půl.
Příprava
- Příprava: 30 minut
- Vaření: 2 hodiny
- Celkem: 2 hodiny 30 minut
- Počet porcí: 12
Ingredience
- 1 kg mletého hovězího masa chuck
- 500 g italské klobásy
- 3 plechovky chilli fazolí, odkapané
- 1 plechovka chilli fazolí v pikantní omáčce
- 2 plechovky nakrájených rajčat se šťávou
- 1 plechovka rajčatového protlaku
- 3 stonky celeru, nakrájené
- 1 velká žlutá cibule, nakrájená
- 1 zelená paprika, zbavená semínek a nakrájená na kousky
- 1 červená paprika, zbavená semínek a nakrájená na kousky
- 2 zelené chilli papričky, zbavené semínek a nakrájené na kousky
- 1 lžíce kousků slaniny
- 4 kostky hovězího vývaru
- ½ šálku piva
- ¼ šálku chilli, nebo více podle chuti
- 1 lžíce mletého česneku
- 1 lžíce worcestrové omáčky
- 1 lžíce sušeného oregana
- 2 lžičky mletého kmínu
- 2 lžičky pálivé pepřové omáčky (například Tabasco)
- 1 lžička sušené bazalky
- 1 lžička kajenského pepře
- 1 lžička papriky
- 1 lžička bílého cukru
- 1 lžička soli nebo více podle chuti
- 1 lžička mletého černého pepře nebo více podle chuti
- 1 sáček kukuřičných lupínků (například Fritos)
- 1 balíček strouhaného sýra čedar
Postup
- Zahřejte velký hrnec na střední teplotu.
- Do horké pánve rozdrobte mleté maso a klobásu.
- Za častého míchání vařte, dokud maso rovnoměrně nezhnědne.
- Přebytečný tuk slijte.
- Přisypte chilli fazole, pikantní chilli fazole, nakrájená rajčata a rajčatový protlak.
- Přidejte celer, cibuli, papriku, chilli papričky, kousky slaniny, vývar, pivo, 1/4 šálku chilli, česnek, worcesterskou omáčku, oregano, kmín, pálivou paprikovou omáčku, bazalku, kajenský pepř, papriku, cukr, 1 lžičku soli a 1 lžičku černého pepře.
- Promíchejte, přikryjte a za občasného míchání vařte na mírném ohni nejméně 2 hodiny.
- Ochutnejte a v případě potřeby dochuťte solí, pepřem a chilli.
- Čím déle se chilli dusí, tím lépe chutná.
- Odstavte z ohně a podávejte, nebo vychlaďte, uložte do chladničky a druhý den znovu ohřejte.
- Horké chilli rozdělte do misek a posypte kukuřičnými lupínky a sýrem čedar.