Chcete-li zažít skutečně božský zážitek z česnekového chleba, vynechte obyčejný chléb a použijte francouzskou bagetu. Potřete máslem a je to. Skvěle se hodí k výborné zeleninové polévce.
Čerstvý česnek je základ
Když pomineme chléb, je tu jedno pravidlo: používejte čerstvý česnek.
CO PODÁVAT S ČESNEKOVÝM CHLEBEM
- Boloňské špagety, pomalu vařené hovězí ragú nebo jiné těstoviny
- Namočte do polévky – vyzkoušejte dýňovou polévku, čočkovou polévku, květákovou polévku nebo brokolicovo-sýrovou polévku
- Rychlá domácí pizza
- Řízek, marinované vepřové kotlety
- Jako příloha k velkému salátu
- Hlavní jídlo z kuřecího masa, například šťavnatá pečená kuřecí prsa, kuře na medovém česneku nebo paličky pečené na medové hořčici
Ingredience
- 1 bageta, 60 cm dlouhá
- 125 g změklého másla
- 2 lžičky čerstvého mletého česneku
- 1/2 lžičky soli
- 2 lžičky jemně nasekané petrželky
Postup
- Předehřejte troubu na 200 °C.
- Francouzskou bagetu rozkrojte na polovinu.
- Poté chléb po celé délce nakrájejte na 2 cm silné plátky.
- Smíchejte máslo, česnek, sůl a petrželku.
- Ochutnejte, zda je to podle vašeho vkusu dostatečně slané/česnekové.
- Česnekovým máslem potřete rozkrojenou stranu chleba.
- Zbylým máslem potřete horní část a boky chleba.
- Každý kousek zabalte do alobalu.
- Pečte 15 minut, dokud není kůrka křupavá.
- Rozbalte a podávejte.
Poznámky
- Chléb – česnekový chléb můžete připravit z jakéhokoli chleba
- Chuť česneku se po uvaření mírně zmírní, za syrova je drsná