Chuť této syté a sýrové bramborové polévky vás rozhodně překvapí. A co dělá tuto polévku tak výbornou? Pojďme se na to podívat.
Pokud dáváte přednost hustší polévce, můžete přidat další lžíci mouky nebo polotučným mlékem, tučným mlékem nebo smetanou. Všechny varianty fungují stejně dobře.
K domácí polévce se samozřejmě hodí i čerstvý chléb! Vyzkoušejte náš oblíbený recept na italský chléb.
Ingredience
- 6 pásků slaniny nakrájených na kostičky
- 3 šálky oloupaných brambor nakrájených na kostičky
- nastrouhaná mrkev
- 1/2 šálku nakrájené cibule
- 1 lžíce sušené petrželové natě
- 1/2 lžičky soli
- 1/2 lžičky pepře
- 1/2 lžičky celerového semínka
- kuřecí vývar
- 3 lžíce hladké mouky
- 230 g nakrájeného sýra
- 2 zelené cibulky nakrájené na tenké plátky
Postup
- Ve velkém hrnci osmažte slaninu.
- Přidejte brambory, zeleninu, koření a vývar a přiveďte k varu.
- Snižte teplotu; přikryté vařte, dokud brambory nezměknou, 10-15 minut.
- Mouku s mlékem smíchejte dohladka a přidejte do polévky.
- Za stálého míchání přiveďte k varu. Vařte a míchejte, dokud nezhoustne, asi 2 minuty.
- Vmíchejte sýr, dokud se nerozpustí. Podávejte se zelenou cibulkou.