nejlepsi-z-nejlepsich-boruvkovych-muffinu

Velké borůvkové muffiny s křupavou cukrovou polevou. Borůvky a sladké těsto jsou spolu báječné. Jsou rychlé a snadné a na jejich přípravu stačí jen pár ingrediencí. Nezapomeňte použít papírové košíčky.

Ingredience

  • nepřilnavý sprej na vaření
  • 1 a ¼ hrnku bílého cukru
  • ½ hrnku nesoleného másla
  • ½ lžičky soli
  • 2 velká vejce
  • 2 šálky univerzální mouky
  • 2 lžičky prášku do pečiva
  • ½ šálku podmáslí
  • 500 ml čerstvých borůvek – opláchnutých, osušených a osušených
  • 2 lžíce bílého cukru

Recept je na 12 muffinů.

Postup

  1. Umístěte rošt doprostřed trouby.
  2. Předehřejte troubu na 190 °C.
  3. Postříkejte horní část formy na muffiny nepřilnavým sprejem a vyložte ji papírovými vložkami.
  4. Ve velké míse utřete 1 a 1/4 hrnku cukru, máslo a sůl do světlé a nadýchané pěny.
  5. Po jednom zašlehejte vejce.
  6. Smíchejte 1 a 3/4 hrnku mouky a prášek do pečiva.
  7. Do vaječné směsi střídavě zašlehejte moučnou směs s podmáslím a míchejte, dokud se směs nespojí.
  8. Rozdrťte 1/4 borůvek a vmíchejte je do těsta.
  9. Zbytek celých borůvek smíchejte se zbývající 1/4 šálku mouky a vmíchejte do těsta.
  10. Naberte do košíčků na muffiny.
  11. Vrchní část lehce posypte cukrem.
  12. Pečte v předehřáté troubě, dokud nezískají zlatohnědou barvu a vršky po lehkém poklepání nepruží, asi 30 minut.
IngredienceRecept

© 2024 receptik.cz | Nakódoval Leoš Lang