Velké borůvkové muffiny s křupavou cukrovou polevou. Borůvky a sladké těsto jsou spolu báječné. Jsou rychlé a snadné a na jejich přípravu stačí jen pár ingrediencí. Nezapomeňte použít papírové košíčky.
Ingredience
- nepřilnavý sprej na vaření
- 1 a ¼ hrnku bílého cukru
- ½ hrnku nesoleného másla
- ½ lžičky soli
- 2 velká vejce
- 2 šálky univerzální mouky
- 2 lžičky prášku do pečiva
- ½ šálku podmáslí
- 500 ml čerstvých borůvek – opláchnutých, osušených a osušených
- 2 lžíce bílého cukru
Recept je na 12 muffinů.
Postup
- Umístěte rošt doprostřed trouby.
- Předehřejte troubu na 190 °C.
- Postříkejte horní část formy na muffiny nepřilnavým sprejem a vyložte ji papírovými vložkami.
- Ve velké míse utřete 1 a 1/4 hrnku cukru, máslo a sůl do světlé a nadýchané pěny.
- Po jednom zašlehejte vejce.
- Smíchejte 1 a 3/4 hrnku mouky a prášek do pečiva.
- Do vaječné směsi střídavě zašlehejte moučnou směs s podmáslím a míchejte, dokud se směs nespojí.
- Rozdrťte 1/4 borůvek a vmíchejte je do těsta.
- Zbytek celých borůvek smíchejte se zbývající 1/4 šálku mouky a vmíchejte do těsta.
- Naberte do košíčků na muffiny.
- Vrchní část lehce posypte cukrem.
- Pečte v předehřáté troubě, dokud nezískají zlatohnědou barvu a vršky po lehkém poklepání nepruží, asi 30 minut.