K přípravě těchto rychlých a snadných palačinek použijte speciální mouku a bezpečně vyhovte i těm, kteří drží bezlepkovou dietu. Ideální pro sladké i slané polevy.
Příprava
- Příprava: 5 minut
- Vaření: 25 minut
- Celkem: 30 minut
- Počet porcí: 6
Ingredience
- 125 g bezlepkové hladké mouky
- 1 vejce
- 250 ml mléka
- máslo na smažení
Postup
- Mouku nasypte do mísy a uprostřed udělejte důlek.
- Doprostřed rozklepněte vejce a přilijte čtvrtinu mléka.
- Směs důkladně spojte elektrickým nebo balónovým šlehačem.
- Jakmile získáte kaši, vmíchejte další čtvrtinu, a jakmile se uvolní hrudky, vmíchejte zbývající mléko.
- Nechte 20 minut odpočívat.
- Před použitím znovu promíchejte.
- Rozpalte malou nepřilnavou pánev s kouskem másla.
- Když máslo začne pěnit, nalijte do pánve malé množství směsi a otáčejte, abyste pokryli základ – chcete mít tenkou vrstvu.
- Smažte několik minut dozlatova na dně, poté obraťte a smažte dozlatova i z druhé strany.
- Postup opakujte, dokud nespotřebujete všechnu směs, mezi palačinkami směs promíchejte a podle potřeby přidejte další máslo na smažení.
- Podávejte s agávovým sirupem a vymačkanou pomerančovou šťávou nebo s palačinkovou náplní podle vlastního výběru.