Nejjednodušší recept na kuřecí polévku

PolévkyZeleninové polévky
kureci-polevka-2

Kuřecí polévka je nejen vydatným a chutným jídlem, ale také téměř univerzálním domácím lékem na celou řadu neduhů. Naučte se ji s námi připravit snadno a rychle.

Příprava

  • Příprava: 5 minut
  • Vaření: 50 minut
  • Celkem. 55 minut

Ingredience

  • Kostra a zbytky masa z pečeného kuřete
  • 4 šálky kuřecího vývaru
  • 2 střední mrkve nakrájené na kolečka
  • 2 řapíky celeru nakrájené na plátky
  • 1 střední cibule, nakrájená na kousky
  • 1 bobkový list
  • 1/2 šálku bílé rýže
  • 2 lžíce nasekané petrželky
  • Sůl

Postup

  1. Kuřecí maso a kosti vložte do velkého hrnce. Zalijte vývarem a 4 šálky vody. Přiveďte k varu na středním plameni, snižte teplotu a vařte 20 minut. Z vývaru podle potřeby naběračkou slijte pěnu nebo tuk.
  2. Kuře vyjměte kleštěmi a dejte jej stranou, aby vychladlo. Do vývaru přidejte mrkev, celer, cibuli a bobkový list, znovu přiveďte k varu a vařte, dokud zelenina není zhruba napůl uvařená.
  3. Vmíchejte rýži (aby se nepřichytila ke dnu) a vařte, dokud nejsou zrnka al dente, 10 až 12 minut.
  4. Mezitím okrájejte maso z kuřecí kostry.
  5. Když je rýže hotová, přidejte maso do vývaru a vařte, dokud se neprohřeje, asi 1 minutu. Vmíchejte petrželku a dochuťte 1/2 lžičky soli nebo více, podle chuti. Podávejte horké.
IngredienceRecept

© 2024 receptik.cz | Nakódoval Leoš Lang