Ingredience
- 1 kg čerstvých zelených fazolek
- 2 ½ šálku bílého destilovaného octa
- 2 šálky vody
- ¼ šálku soli
- 1 oloupaný stroužek česneku
- 1 svazek čerstvého kopru
- ¾ lžičky chilli vloček (nepovinné)
Postup
- Krok 1 – Sterilizujte 6 sklenic s víčky a udržujte je horké. Zelené fazolky zkraťte tak, aby byly o 0,5 cm kratší než sklenice.
- Krok 2 – Ve velkém hrnci smíchejte ocet, vodu a sůl. Přidejte česnek a na prudkém ohni přiveďte k varu. Do každé sklenice vložte 1 snítku kopru a 1/8 lžičky chilli vloček. Zelené fazolky vložte do sklenic tak, aby stály na koncích.
- Krok 3 – Do sklenic nalijte vroucí nálev a naplňte je do vzdálenosti 0,5 cm od horního okraje. Česnek vyhoďte. Sklenice uzavřete víčky a kroužky. Vložte je do horké vodní lázně tak, aby byly pokryty 1 cm vody. Mírně povařte po dobu 10 minut. Zchlaďte na pokojovou teplotu. Zkontrolujte, zda sklenice dobře těsní, a to zatlačením na střed víčka. Nemělo by se hýbat. Sklenice, které netěsní správně, uložte do chladničky. Před konzumací nechte 2 až 3 týdny kvasit.