Tyto nakládané papričky jalapeños jsou perfektním sladkým a pikantním doplňkem salátů, tacos, burgerů a dalších pokrmů! Čím déle vydrží v lednici, tím jsou sladší a jemnější.
Ingredience
- 10 jalapeños nakrájených na tenké plátky
- 2 celé oloupané stroužky česneku
- 1 šálek bílého destilovaného octa
- 1 šálek vody
- ⅓ šálku třtinového cukru
- 1 lžíce mořské soli
Postup
- Rozdělte jalapeños do 2 zavařovacích sklenic s víčkem a do každé sklenice vložte jeden stroužek česneku.
- V malém hrnci na mírném ohni vařte ocet, vodu, cukr a sůl za občasného míchání, dokud se cukr nerozpustí, asi 5 minut. Jalapeños přelijte nálevem.
- Nechte vychladnout na pokojovou teplotu, poté přikryjte a nechte alespoň 30 minut chladit. Uchovávejte v chladničce až 2 týdny.