Ingredience
- 500 g malé šalotky
- 50 g soli
- 500 ml sladového octa
- 200 g čirého medu
Postup
- Krok 1 – Cibuli vložte do velké žáruvzdorné mísy a zalijte ji vroucí vodou tak, aby byla zakrytá. Nechte vychladnout. Po vychladnutí ořízněte kořeny a vršky a oloupejte je. Oloupanou cibuli posypte solí, promíchejte a nechte přes noc odležet.
- Krok 2 – Druhý den cibuli dobře opláchněte a osušte kuchyňskou utěrkou. Ocet a med dejte do velké pánve a mírně zahřejte, aby se med v octu rozpustil, ale nevařte.
- Krok 3 – Cibuli zabalte do čistých, sterilizovaných sklenic. Zalijte horkou octovou směsí, aby se sklenice naplnily, a zkontrolujte, zda v nich nejsou vzduchové kapsy. Sklenice uzavřete a nechte vychladnout. Cibule bude připravena ke konzumaci přibližně za 1 měsíc nebo lépe, pokud ji uchováte po dobu 2 měsíců. Po otevření je uložte do chladničky.