Chcete vylepšit svůj salát? Přidejte do něj nakládanou červenou cibuli. Je pikantní a sladká a zvýrazní téměř každý pokrm.
Zkuste si udělat várku nakládané červené cibule a vylepšete jí dobrý sendvič nebo salát. Její octová, štiplavá chuť dodá pokrmu další rozměr a zvýrazní ostatní chutě. K přípravě tohoto receptu na nakládané červené cibulky potřebujete jen pár minut a pět ingrediencí, tak ji vyzkoušejte a uvidíte, že ji budete přidávat do všeho.
Ingredience
- 2 malé červené cibule
- 2 šálky bílého octa
- 2 šálky vody
- 1/3 šálku třtinového cukru
- 2 lžíce mořské soli
- 2 stroužky česneku (volitelně)
- 1 čajová lžička celého pepře (volitelně)
Postup
- Nakrájejte cibuli na tenké plátky a rozdělte ji dvou sklenic.
- Do každé sklenice vložte česnek a zrnka pepře, pokud je používáte.
- Ve středně velkém hrnci na mírném ohni zahřejte ocet, vodu, cukr a sůl. Míchejte, dokud se cukr a sůl nerozpustí, asi 1 minutu.
- Nechte vychladnout a poté přilijte nálev k cibuli.
- Nechte vychladnout při pokojové teplotě a poté uložte do chladničky.
- Nakládaná cibule bude připravena ke konzumaci, jakmile bude jasně růžová a měkká, tedy asi po několika hodinách. V lednici vydrží až 2 týdny.