Jak na domácí nakládačky bez zavařování

Zavařené okurkyZavařeninyZeleninové zavařeniny
domaci-nakladacky-bez-zavarovani-recept

Pořád si lámete hlavu nad tím, jak co nejlépe připravit domácí nakládané okurky? Ukážeme vám báječný recept na domácí nakládačky bez zavařování.

Příprava

  • Příprava: 15 minut
  • Vaření: 5 minut
  • Celkem: 20 minut

Ingredience

  • 600 g vhodných okurek
  • 4 stroužky česneku, oloupané a rozmačkané
  • 2 lžičky semínek kopru
  • 1/2 lžičky červené papriky
  • 1 šálek jablečného octa
  • 1 šálek vody
  • 1 a 1/2 lžíce soli

Postup

  1. Připravte sklenice. Pokud plánujete zavařovat okurky pro dlouhodobé skladování, přiveďte k varu velký hrnec s vodou a sterilizujte 2 půllitrové sklenice se širokým hrdlem a jejich víčka. Pokud plánujete zavařování v lednici, stačí sklenice a víčka jednoduše umýt.
  2. Připravte okurky. Okurky omyjte a osušte. Odstřihněte květ nebo konec stonku okurky, který obsahuje enzymy, jež mohou vést ke zchoulostivění okurky.
  3. Do sklenic přidejte koření. Česnek, koprová semínka a vločky červené papriky rozdělte do půllitrových sklenic: 2 rozmačkané stroužky, 1 lžička koprových semínek a 1/4 lžičky vloček červené papriky (pokud používáte) na sklenici.
  4. Přidejte okurky a těsně uzavřete.
  5. Ocet, vodu a sůl dejte do malého hrnce na silný oheň a přiveďte k varu. Nálev nalijte na okurky a naplňte každou sklenici do vzdálenosti 1,5 cm od horního okraje. Nemusíte použít všechen nálev.
  6. Odstraňte případné vzduchové bubliny. Několikrát jemně klepněte sklenicemi o pult, abyste odstranili všechny vzduchové bubliny. V případě potřeby dolijte další nálev.
  7. Nasaďte víčka na sklenice a pevně je zašroubujte.
  8. Nechte vychladnout na pokojovou teplotu a uložte do chladničky.
IngredienceRecept

© 2024 receptik.cz | Nakódoval Leoš Lang